Publicaties

Categorieën

BACK
mrt 24, 2017 |
Overige,  |
Admin

Quote DGA gids 2003

Van Riemsdijk is sinds 1988 advocaat.Door haar werk op het gebied van het personen- en familierecht, kwam Van Riemsdijk al vroeg in haar carrière in aanraking met mediation bij echtscheidingen. Door haar huidige alliantie met het in strategie en bestuursadvies gespecialiseerde De Vries Haselhoff, focust zij zich op DGA-problematiek. Lees meer..

Quote

DGA Gids 2003

Van Riemsdijk is sinds 1988 advocaat.Door haar werk op het gebied van het personen- en familierecht, kwam Van Riemsdijk al vroeg in haar carrière in aanraking met mediation bij echtscheidingen. Door haar huidige alliantie met het in strategie en bestuursadvies gespecialiseerde De Vries Haselhoff, focust zij zich op DGA-problematiek.

‘Het scheeflopen van de communicatie binnen de familie is een potentiële brandhaard van conflicten. Vaak hebben de partijen al tijdenlang niet echt gepraat. Terwijl voor bijna iedereen geldt dat er een tijd was dat ze veel veiliger en intiemer met elkaar omgingen.’ Als mediator maakt Van Riemsdijk gebruik van een combinatie van disciplines waarin zij geschoold is. Naast de advocatuur, koos zij ook voor een opleiding business consultation; hier liet zij haar blikveld verruimen door haar Canadese leermeesters Haynes en Fong. ‘Ik kijk altijd naar onderlinge verhoudingen en hun psychologisch doorwerking.’ Als mediator pakt Van Riemsdijk de zaken zowel pragmatisch als inzichtgevend aan. Zo is zij regelmatig te vinden op de werkvloer voor een inventarisatie van problemen. Daarna verzamelt zij de betrokkenen om de tafel, voor het vinden van een oplossing. De nauwe samenhang tussen zakelijk en privé binnen het familiebedrijf fascineert haar. ‘Als er iets in de achterban speelt, dan werkt dit bijna altijd door in de professionele besluitvorming. Om een simpel voorbeeld te geven: je ontslaat iemand minder makkelijk als het je zoon is.’ Pasklare oplossingen om familieverhoudingen weer recht te breien bestaan volgens Van Riemsdijk niet, wél kan ze na een intakegesprek redelijk goed inschatten hoe de mediation zal verlopen. ‘Iedere familiestructuur heeft een manier van ruzie maken, die volgens vaste regels verloopt. Het is de kunst om partijen de bijbehorende emoties te laten her- en erkennen. Mensen moeten leren om te kijken wat hun rol in het geheel is. Als je dat duidelijk hebt, dan is het probleem vaak al grotendeels opgelost. Om te voorkomen dat de betrokkenen weer terugvallen in hun ingesloten patronen, houdt Van Riemsdijk na de mediation desgewenst een keer per jaar een vinger-aan-de-pols-gesprek.